Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Plan hier een afspraak voor interieuradvies gesprek
Edel
De geschiedenis van de tapijtproductie in Genemuiden (Overijssel) start al in de zestiende eeuw toen biezen - welke groeien in het gebied rondom Genemuiden - gebruikt werden om matten te produceren. De eerste bedrijven - inclusief Edel Group - zijn begin twintigste eeuw opgericht waarbij biezenmatten thuis en met de hand geproduceerd werden. Toen de beschikbaarheid van biezen afnam werd een nieuw type mat geïntroduceerd: de kokosmat. De verhuizing naar een kleine productielocatie en het gebruik van machines zorgde er voor dat kokosmatten en ruiggeschoren auto- en deurmatten geproduceerd konden worden. Tot en met de jaren zestig waren meerdere Genemuidense bedrijven succesvol in het produceren van deze matten. "E de Lange" zoals Edel Group toen nog bekend stond nam een aantal bedrijven in de omgeving over en groeide snel. 

Door groeiende concurrentie en afnemende vraag moest er gezocht worden naar extra werk. Dat werd gevonden in de productie van zachte vloerbedekking gemaakt van sisal, wollen en synthetische garens. Edel Group kocht haar eerste tuftmachine in 1969 en al snel volgden er nog vijf en twee backing-straten. 

Edel Group is momenteel één van de weinige producenten die het gehele productieproces - van het produceren van garens tot en met het aanbrengen van de backing - volledig in eigen beheer kunnen doen. Tot op de dag van vandaag komt meer dan 60% van de Nederlandse tapijtproductie uit de regio van Genemuiden. 
Vloerenvoordelig.nl is een onderdeel van